6月5日(火)
出展企業等による展示のほか、FOOMA JAPAN 2012では業界の発展に有益なセミナーや研究発表など各種イベントを開催します。
新たなビジネスや研究開発のヒントに、最先端の情報収集に、ぜひご参加ください。
Beijing Orient Food Technology and Development Center
Wang rui
According to the quality and characteristics of Chinese short rice, with cooperation between Satake Company and Beijing Orient Food Technology and Development Center, we developed the Rice Taste Analyzer, which applicable to the evaluation of Chinese paddy and rice. It is based on Near-infrared spectroscopy, using the strong multiple linear relationship between the material chemical composition and near-infrared spectral data, applying the PLS algorithm, established the mathematical model of protein, moisture, amylose on the chemical analysis values basis of hundreds of japonica and rice samples. Determine the rice taste point on the basis of artificial tasting evaluation, and built the evaluation model of rice taste, moisture, protein, and amylose. After calculation, it is verified that moisture R = 0.98, MCSE = 0.24, S.d = 0.07(Fig1); protein R = 0.92, MCSE = 0.28, S.d = 0.15(Fig2); amylose R = 0.76, MCSE = 1, S.d = 0.4(Fig3); taste value R = 0.71, MCSE = 2.9, S.d = 1(Fig4). The indicators of this instrument are in line with the requirements of relevant national standards, with rapid, objective, and nondestructive testing characteristics, it can evaluate the quality of raw materials and finish goods of rice in the course of Chinese paddy acquisition, storage, distribution and processing.
Fig.1
Fig.2
Fig.3
Fig.4
出展企業等による展示のほか、FOOMA JAPAN 2012では業界の発展に有益なセミナーや研究発表など各種イベントを開催します。
新たなビジネスや研究開発のヒントに、最先端の情報収集に、ぜひご参加ください。
出展者プレゼンテーションセミナー A会場(東3ホール) |
出展者プレゼンテーションセミナー B会場(東6ホール) |
EHEDGセミナー 会議棟6階 605・606 セミナー会場 |
AIB FOOMA特別講演会 (AIB監査11周年記念セミナー) 会議棟1階 レセプションホールA |
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出展企業等による展示のほか、FOOMA JAPAN 2012では業界の発展に有益なセミナーや研究発表など各種イベントを開催します。
新たなビジネスや研究開発のヒントに、最先端の情報収集に、ぜひご参加ください。
出展者プレゼンテーションセミナー A会場(東3ホール) |
出展者プレゼンテーションセミナー B会場(東6ホール) |
美味技術学会シンポジウム 会議棟6階 605・606 セミナー会場 |
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出展企業等による展示のほか、FOOMA JAPAN 2012では業界の発展に有益なセミナーや研究発表など各種イベントを開催します。
新たなビジネスや研究開発のヒントに、最先端の情報収集に、ぜひご参加ください。
出展者プレゼンテーションセミナー A会場(東3ホール) |
出展者プレゼンテーションセミナー B会場(東6ホール) |
農業機械学会シンポジウム フードテクノロジー(フーテック)フォーラム 会議棟6階 605・606 セミナー会場 |
FOOMAビジネスフォーラム 会議棟 6F 607・608セミナー会場 |
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出展企業等による展示のほか、FOOMA JAPAN 2012では業界の発展に有益なセミナーや研究発表など各種イベントを開催します。
新たなビジネスや研究開発のヒントに、最先端の情報収集に、ぜひご参加ください。